Katon purku

Kattoremontti alkaa niin, että ensin pitää suorittaa vanhan katon purku. Suunnittelemme ja toteutamme myös purkutyöt huolellisesti. Katon purku tuottaa aina jätettä kuten vanhoja peltejä, ruuveja, nauloja ja lautoja. Mahdollisuuksien mukaan lajittelemme syntyvän jätteen jo purkuvaiheessa ja pidämme pihasi siistinä koko kattoremontin ajan. Viimeistään loppusiivouksessa viemme pois kaiken purkutyön ja remontin aikana syntyneen jätteen.

Purkutyössä huomioimme tehokkuuden, mutta myös työturvallisuuden. Vanhat kattopellit poistamme kokonaisina, järjestelmällisesti lape kerrallaan ja varmistamme, että pellit ja muu purkujäte toimitetaan myös turvallisesti alas katolta. Työntekijämme liikkuvat katolla tietenkin turvaköysissä .

Katon purku sisältää luonnollisesti myös vanhojen kattoturvatuotteiden, räystäskourujen ja niiden kiinnikkeiden poistamisen.

Näin asia menee yksinkertaisimmillaan. Jos kyseessä on ns. varttikaton purku tai mineriittikaton purku eli asbestipurku, asia on hiukan monimutkaisempi ja silloin erityisesti kannattaa olla yhteydessä kaltaiseemme ammattilaiseen.

Varttikaton tai mineriittikaton purku


Mineriittikatto, josta usein käytetään myös nimeä varttikatto, on asbestia sisältävä rakennusmateriaali. Asbesti on terveydelle vaarallista, mutta sitä on voitu käyttää ennen vuotta 1993 tehdyissä rakennustöissä, jolloin sen käyttö uusissa kohteissa kiellettiin.

Mineriittikatto oli suosittu omakotitaloissa 70- ja 80-luvuilla, jolloin mineriittilevyissä käytettiin usein sidosaineena asbestia. Ennen kuin aloitat vanhan mineriittikaton remontin, selvitä sisältääkö talon mineriittikatto asbestia. Me teemme asbesti kartoituksen urakan suunnittelun yhteydessä.

Koska asbesti on terveydelle haitallista, asbestipurkutyö pitää suorittaa asianmukaisesti tarkkoja viranomaismääräyksiä seuraten. Kateykkösiltä löytyy asianmukainen asbestipurkulupa. Asbestipurkuluparekisteri on paikka, mistä voit tarkistaa kaikki alueesi yritykset, joilta asbestipurkulupa löytyy. Kateykköset löydät täältä. Asbestipurkutyöluparekisteri on Aluehallintoviraston ylläpitämä rekisteri.

Mineriittikaton uusiminen


Jos talosi katto sisältää asbestia, katon huolto- ja purkutöitä säätelee laki. Asbestipurku vaatii mm. kirjallisen turvallisuussuunnitelman, riittävän työnjohdon ja ennen kaikkea erikoisosaamista. Purkutyöntekijöiltä vaaditaan hyväksytty asbestipurkutyökoulutus. Ulkopuolisia ihmisiä pitää varoittaa asbestipurkutyöstä asianmukaisilla merkinnöillä. Myös ympäristöstä pitää huolehtia. Mineriittikaton levyt pitää pakata huolellisesti ja tiiviisti esimerkiksi suursäkkiin. Asbestijätettä sisältävä paketti on merkittävä asianmukaisella varoitusteipillä ja toimitettava jäteasemalle, joka vastaanottaa asbestijätettä.

Mikäli haluat vaihtaa mineriittikaton kokonaan uuteen kattoon kuten esimerkiksi pelti- tai tiilikattoon, selvitä ensin asiantuntijan avulla kestävätkö talon kattorakenteet ja kattotuolit uuden katteen painon. Vanha mineriittikatto puretaan aina kokonaan pois.

Jos asia askarruttaa, ota yhteyttä Kateykkösten asiantuntijaan alueellasi. Palvelemme kattavasti Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla.

Katon purkuPyydä ilmainen arvio kattoremontista

Teemme ripeitä kattoremontteja tinkimättömällä ammattitaidolla. Meille tärkeintä on toimiva lopputulos ja tyytyväinen asiakas. Pyydä heti maksuton arvio kattoremontistasi.

Nimi*
Paikkakunta*
Puhelinnumero*
Sähköpostiosoite*